Védőháló a családokért / Projektről

Projektről     Programok     Galéria

„Családokért Zalaszentivánon” – EFOP-1.2.1-15-2016-00684

Pályázati konstrukció: Védőháló a családokért – EFOP-1.2.1-15

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Teljes projektköltség: 40.000.000,- Ft

Megítélt támogatás: 40.000.000,- Ft

A támogatás mértéke (intenzitása): 100%

Projektmegvalósítás időtartama: 36 hónap (2017. 02. 01. – 2020. 01. 31.)

Megvalósítási helyszínek: Zalaszentiván, Alibánfa, Kiskutas, Nagykutas, Zalaszentlőrinc

A projekt céljai

A projekt általános célja a családhoz, a gyermekekhez, a gyermekvállaláshoz kapcsolódó társadalmi viszonyulás javítása, a családi élettel kapcsolatos negatív jelenségekkel szembeni prevenció megvalósítása. Fő cél a helyi és az országos szemléletváltás előmozdítása, a családi szfératársadalmi jelentőségével kapcsolatban, integrált szolgáltatások nyújtásával a fiatal gyermekes családok támogatása – a kötelező önkormányzati alapellátási feladatokat kiegészítő eszközökkel – kisközösségi kezdeményezések útján. Az integrált szolgáltatásaink egyesítik a foglalkoztatási, családi, szülői és egészségfejlesztési támogató szolgáltatásokat, és az innovatív eszközöket. A családi élet, a  házasságkötés, a gyermekvállalás értékeinek, fontosságának előmozdítása, a család pozitív szerepének tudatosítása. Szolgáltatásainkkal hozzájárulunk a társadalmi szemléletváltás előmozdításához, a családbarát attitűd terjesztéséhez. A társadalom értékrendjében történő szemléletváltás, a köztudat pozitív irányba terelése, amely a családban, házasságban élést, a családalapítást  a gyermekvállalás szerepét hangsúlyozza.

A projekt célcsoportjai

A mikrotérségben élő gyermekes szülők, házasságkötésre, gyermekvállalásra készülő párok, a gyermekvállalás után a munkaerőpiacra visszatérő anyák és apák, a társkeresés és a felelős párkapcsolati magatartás iránt érdeklődő fiatalok és más, párkapcsolati, házassági és egyéb családi ügyekben tanácsadást, segítségnyújtást igénylő személyek. A pályázati programhoz kötődő tevékenységeket önkéntes munkával segítő személyek, nyugdíjasok, valamint az érintett családoknak helyben munkát adó vállalkozások, munkaadók. A közvetett haszonélvezői körébe pedig ezen célcsoportok baráti és egyéb családi köre, a programokkal elért mikrotérségi lakossági kör.

Együttműködés

 Az Élhetőbb Zalaszentivánért Közhasznú Egyesület kötelező módon együttműködik az EFOP 1.2.6. Családbarát ország című felhívás megvalósítójával, ill. az együttműködés keretében adatszolgáltatást fog biztosítani/nyújtani az EFOP-1.2.6. – Családbarát ország című felhívás megvalósítója számára.  

Az egyesület vállalja, hogy a projekt kapcsán az Arculati Kézikönyvben meghatározott kötelező elemeken túl, valamennyi, nyilvánosságra kerülő vizuális megnyilvánuláson (pl.: szórólap, meghívó, plakát, póló stb.) megjeleníti a Felhívás mellékletében található „Családbarát ország” logót is.